Het is mogelijk om de overdracht van PS4 naar PS5-opslaggegevens te stoppen tijdens de eerste installatie van de PS5, maar het wordt niet aanbevolen als de gegevens beschadigd raken.
Vroegtijdige adoptie van een nieuwe consolegeneratie zoals de Playstation 5 kan een verwarrend proces zijn met veel vragen. Dit geldt met name voor spelers die zijn gekoppeld aan accounts die ze al een tijdje gebruiken, zoals een PSN-profiel. Gelukkig, voor degenen die vanaf een PS4 naar een PS5 komen, zal de nieuwe console een prompt weergeven waarin wordt gevraagd naar Gerelateerd: PlayStation 5-systeembèta scheidt eindelijk PS4- en PS5-gameversies
Sony wil hoogstwaarschijnlijk niet dat mensen de overdracht van opgeslagen gegevens annuleren omdat het gevaar bestaat dat gegevens worden beschadigd. Aangezien de systemen in wezen niet-functioneel zijn tijdens de gegevensoverdracht, is de enige manier om dit te stoppen het uitschakelen van de consoles, wat niet wordt aanbevolen tijdens enige vorm van opslagoverdracht. Helaas zullen velen die net een PS5 in handen hebben gekregen vanwege het aanhoudende tekort, niet willen wachten op de uren die een langdurige gegevensoverdracht kan duren, of de voortgang van de overdracht kan worden vastgelopen, dus het opnieuw opstarten van de consoles is de enige optie.
Hoe PS4 naar PS5 te annuleren Gegevensoverdracht opslaan
Het uitschakelen van de PlayStation 5 in het midden van de overdracht is geen probleem. Aangezien het niet is ingesteld, zal het uitschakelen en weer inschakelen wanneer het is voltooid, gewoon terugkeren naar het begin van de oorspronkelijke installatie, waar de gegevensoverdracht kan worden overgeslagen. Het annuleren van de overdracht is misschien wat riskanter voor de PlayStation 4, omdat het de machine is met alle gegevens erop. Degenen die de overdracht willen annuleren, willen de PS4 helemaal afsluiten en vervolgens opstarten in de veilige modus om de database opnieuw op te bouwen.
Als je de aan / uit-knop van de PS4 drie seconden ingedrukt houdt, moet deze helemaal worden uitgeschakeld. Zodra de lichtstrip stopt met knipperen en de console volledig is uitgeschakeld, houdt u de aan / uit-knop opnieuw ingedrukt - dit keer gedurende zeven seconden - om hem in de veilige modus te starten. Zodra het weer opstart, is er een optie om ' Database opnieuw opbouwen ' in het menu van de veilige modus. Dit geeft nieuwe PS5-bezitters de beste kans om ervoor te zorgen dat al hun PS4-gegevens intact blijven. Als Playstation 5 eigenaren hebben niet al hun opgeslagen gegevens op de nieuwe console nodig, andere methoden zoals PS Plus-cloudback-ups en handmatige overdracht met een USB-opslagapparaat zouden goed moeten werken.
Volgende: Is de rustmodus van de PS5 al veilig om te gebruiken?