Het lawaai op Facebook Messenger verminderen: mensen dempen, negeren of blokkeren

Welke Film Te Zien?
 

Ben je overweldigd door het aantal chatthreads in Facebook Messenger? Er zijn manieren om een ​​uit de hand gelopen inbox op te ruimen naast het blokkeren van contacten.





Facebook's De Messenger-app is een waardevolle manier om in contact te blijven met vrienden, kennissen en zelfs zakelijke contacten, maar als het onbeheerd wordt achtergelaten, kan iemands inbox overspoeld worden met rommel. Hoewel Facebook onlangs zijn platform heeft verbeterd met nieuwe tools, is er nog steeds geen duidelijke manier om iemand op zijn berichten-app te verwijderen of te ontvrienden. Het blokkeren van een gebruiker op Messenger is de voor de hand liggende en snelste keuze, maar het wordt ook beschouwd als een extreme en enigszins permanente zet.






Momenteel is er geen eenvoudige manier om iemand rechtstreeks van de lijst met Messenger-contacten van een gebruiker te halen. In tegenstelling tot het hoofdplatform van Facebook, is er geen knop 'ontvrienden' beschikbaar op Messenger zodra een gebruiker toestemming heeft om te communiceren. Zodra een persoon is toegevoegd, kan deze zien wanneer een contactpersoon online is. Er zijn echter enkele opties beschikbaar die de zichtbaarheid van ongewenste berichten in de Messenger-inbox verminderen.



Verwant: Hoe veilig is Facebook Messenger en hoe het nog veiliger te maken?

Het eerste niveau van verdediging tegen rommel op Facebook Messenger is de 'Archief'-functie . Deze optie verwijdert een persoon niet als contact, maar het verplaatst een lopende berichtenreeks met die persoon uit de inbox en naar een map 'Gearchiveerde chats' die later toegankelijk is. Om dit te doen, drukt u lang op de chatreeks van een persoon in de Messenger-inbox en tikt u vervolgens op 'Archiveren'. Om gearchiveerde berichten op te halen, tik je op het profielpictogram in de linkerbovenhoek van de pagina en tik je vervolgens op 'Gearchiveerde chats'. Door op de thread van een contact te tikken en deze een bericht te sturen, wordt de thread terug naar de hoofdinbox geduwd, waar ze weer via Messenger kunnen berichten en videochatten.






Shush mensen tijdelijk op Facebook Messenger

Als een gebruiker verschillende actieve groepschatthreads op Messenger heeft, kunnen de meldingen in de war raken. Door een chatthread te dempen, kan een persoon gesprekken in de app pauzeren zonder een gesprek uit de inbox te verwijderen of het als gelezen te markeren. Om een ​​Messenger-gesprek te dempen, houdt u een gesprek lang ingedrukt en tikt u vervolgens op 'Dempen'. Kies ervoor om berichtmeldingen, oproepmeldingen of beide te dempen. Er kan ook een tijdslimiet voor het dempen worden ingesteld.



De 'Negeer'-functie is een betrouwbare methode om een ​​visuele pauze te nemen van iemand in de app. Deze optie gaat een stap verder dan dempen en archiveren: het plaatst een chat met een persoon of groep in de map Spam met de naam 'Berichtverzoeken'. Dit is waar berichten van mensen buiten het directe netwerk van een gebruiker naartoe gaan - en het is een uitstekende go-to wanneer de occasionele uitval van Facebook Messenger geen beschikbaar excuus is om niet te reageren op vervelende contacten. Als u een chat negeert, worden berichtmeldingen van de contactpersoon gedempt en blijft de persoon niet op de hoogte dat het gesprek is genegeerd en naar Spam is verzonden. Om dit op een iPhone te doen, veeg je langzaam naar links op de chatthread en tik je vervolgens op 'Meer' (pictogram met drie stippen). Houd op een Android-telefoon de draad lang ingedrukt om het menu te openen. tap 'Negeren.' Om toegang te krijgen tot genegeerde chatthreads, tikt u op het profielpictogram, tikt u vervolgens op 'Berichtverzoeken' en gaat u naar het tabblad 'Spam'. Als u op een discussielijn reageert, wordt deze teruggezet naar de actieve chatlijst.






Wanneer een gebruiker geen contact wil met een andere gebruiker in de berichten-app, is de meest extreme methode om de lijst met contactpersonen van een gebruiker te snoeien en beveiliging op Facebook Messenger te bereiken, het blokkeren van mensen. Om dit te doen, tikt u op de chatthread van een gebruiker en vervolgens op het profielpictogram. Scroll naar beneden en tik op 'Blokkeren'. Houd er rekening mee dat blokkeren op Messenger niet hetzelfde is als blokkeren op Facebook, dus als iemand een Facebook-vriend is, is hun activiteit op Facebook zal nog zichtbaar zijn. Als u een gebruiker op Messenger blokkeert, wordt deze ook niet geblokkeerd in groepschats of Messenger-ruimten. In dat geval kan het nodig zijn groepen te verlaten door op een groepschatthread te tikken en vervolgens op de naam van de chat. Scroll naar beneden en tik op 'Chat verlaten'. Voordat je iemand blokkeert, kun je het beste zeker weten dat het voorgoed is. Iemand deblokkeren op Messenger kost meer moeite en vereist toegang tot een webbrowser.



Volgende: Hoe Facebook-profiel te vergrendelen om privégegevens te verbergen en privacy te beschermen

Bron: Facebook 1 , twee , 3