Naast het delen van de locatie met vrienden, geeft Google Maps nu meldingen wanneer een gebruiker arriveert of een plaats verlaat. Hier leest u hoe u het instelt.
Gebruikers kunnen nu meldingen ontvangen over de locaties van hun vrienden Google Maps . Deze functie is geweldig om te weten waar vrienden zijn wanneer u ze ontmoet. Het kan ook een geweldige veiligheidsfunctie zijn om te zien wanneer hun vriend veilig thuis is gekomen na een avondje uit. Of als ze een vreemde ontmoeten voor een date.
Google introduceerde in mei een soortgelijke functie. Gebruikers kunnen een speld achterlaten en die locatie met vrienden delen. Het werkte op een vergelijkbare manier als de functie voor het delen van locaties. Om een speld neer te zetten, selecteerden gebruikers een plek op de kaart en hielden ze deze vast, selecteerden vervolgens het adres en deelden dit met een contactpersoon. Het was een handig hulpmiddel om te delen waar de ontmoetingsplaats zou zijn. De functie voor het delen van locaties ging verder dan dat.
Gerelateerd: Tolprijzen bekijken op Google Maps
Dit is een aanvulling op de functie voor het delen van locaties. Nadat een gebruiker zijn locatie heeft gedeeld, kan hij of zij meldingen instellen voor wanneer de locatie van die persoon verandert. Ga naar de Googlen Maps-app en selecteer de gebruiker die zijn of haar locatie heeft gedeeld. Selecteer vervolgens 'Toevoegen' naast 'Meldingen'. Vanaf hier kan de gebruiker ervoor kiezen om op de hoogte te worden gesteld wanneer de gebruiker bepaalde plaatsen arriveert of verlaat. Selecteer bovenaan de locatie. Er verschijnt een pop-up waarin de gebruiker wordt gevraagd de melding op te slaan. Schakel vervolgens onderaan in of u een melding wilt ontvangen wanneer ze aankomen of vertrekken.
Ontvang waarschuwingen wanneer de bijgewerkte locatie naar vrienden wordt verzonden
De gebruiker kan niet alleen de locaties van de bijgewerkte locaties van zijn vrienden opvragen, maar hij kan ook zien wanneer zijn locatie naar anderen wordt verzonden. Ga eerst terug naar de app. Selecteer vervolgens de profielfoto en klik op 'Instellingen'. Scrol vervolgens omlaag naar 'Meldingen' en vervolgens naar 'Locatie en profiel'. Selecteer vervolgens 'Google-locatie delen (u).' Gebruikers kunnen ervoor kiezen om meldingen aan, uit of alleen in de app te hebben.
Gebruikers moeten er rekening mee houden dat ze alleen meldingen kunnen ontvangen als iemand hun locatie al met hen heeft gedeeld. Daarna ontvangt de gebruiker een pushmelding van de Google Maps app en een e-mail. Ze ontvangen ook maandelijks terugkerende e-mails als het delen van locaties langdurig aanhoudt. Wanneer een gebruiker wil stoppen met het delen van zijn locatie, hoeft hij alleen maar terug te gaan naar de app en 'Locatie delen' te selecteren, op de gebruiker te tikken en 'Stoppen' te selecteren. Daarnaast kunnen ze ook de locatie van dat contact 'opvragen'. veel te.
Volgende: Hoe u realtime verkeer op Google Maps kunt controleren
Bron: Googlen