Hoe u kunt controleren wie een screenshot van uw Snapchat-verhaal heeft gemaakt

Welke Film Te Zien?
 

Terwijl Snapchat-verhalen verdwijnen, kunnen andere gebruikers altijd een screenshot maken van het verhaal van iemand anders. Hier leest u hoe u op eventuele screenshots kunt controleren.





Snapchat gebruikers kunnen eenvoudig controleren wie een verhaal heeft bekeken of een screenshot heeft gemaakt via de instellingen van de app. Over het algemeen is Snapchat ontworpen als een veilige en privacygerichte service en dit is te zien aan veel van de functies, zoals hoe Snaps en Stories na een bepaalde tijd verdwijnen. Als een andere gebruiker echter een screenshot maakt van een of alle Snaps in een Verhaal, kunnen deze veel langer meegaan dan de oorspronkelijke poster had verwacht.






De Snapchat-app is in de loop van de tijd uitgebreid en bevat nu veel populaire functies , en Stories is er een van. Hoewel een gebruiker een Snap kan maken, brengt een Verhaal een verzameling Snaps van de gebruiker samen en speelt deze af in de volgorde waarin ze zijn gemaakt. In wezen zijn ze een zichtbare tijdlijn van de Snaps van een gebruiker. Andere gebruikers kunnen iemands Verhaal zo vaak bekijken als ze willen, maar ze worden automatisch verwijderd na vierentwintig uur.



Verwant: Opnemen op Snapchat zonder de knop ingedrukt te houden

Snapchat biedt gebruikers een optie om te zien wie een Verhaal heeft bekeken of een screenshot heeft gemaakt en beide kunnen in dezelfde sectie worden gecontroleerd. Ga gewoon naar de profielpagina voor het account door op het pictogram in de rechterbovenhoek te tikken. Tik op de pagina op Mijn verhaal en veeg vervolgens omhoog over het scherm. De gebruiker krijgt dan een lijst te zien met gebruikers die het verhaal hebben bekeken of er een screenshot van hebben gemaakt. Ter referentie, de app zal degenen markeren die specifiek een screenshot hebben gemaakt, waardoor het gemakkelijker wordt om te zien wie het verhaal heeft bekeken en wie een screenshot heeft gemaakt.






Beperkingen controleren en Snapchat-machtigingen wijzigen

Er is een beperking om te controleren wie een Verhaal heeft bekeken of er een screenshot van heeft gemaakt, aangezien de door Snapchat gegenereerde lijst maximaal 200 Snapchat-gebruikers bevat. Dit kan een probleem blijken te zijn voor accounts met een hogere mate van betrokkenheid, omdat ze alleen de eerste 200 gebruikers kunnen zien die een verhaal hebben bekeken, laat staan ​​dat er een screenshot van is gemaakt. Snapchat-gebruikers kunnen echter controleren wie toestemming heeft om een ​​Verhaal te bekijken en zo nodig aanpassingen maken



Over het algemeen zouden alleen Snapchat-gebruikers die door de originele poster zijn toegevoegd een Verhaal moeten kunnen bekijken. Om te controleren wie momenteel toestemming heeft, opent u de profielpagina en tikt u op het instellingenpictogram (tandwiel). Scroll naar beneden naar de Wie kan sectie en tik vervolgens op de Bekijk mijn verhaal optie. Eenmaal hier kan de gebruiker kiezen of Verhalen door iedereen of alleen door vrienden kunnen worden bekeken. Snapchat biedt ook een Aangepast optie waarmee gebruikers de lijst kunnen verkleinen van wie een Verhaal kan bekijken (en door associatie een screenshot te maken) door specifieke Snapchatters te selecteren.






Volgende: Kan Snapchat je snaps zien?



Bron: Snapchat