iPhone-gebruikers kunnen het delen van locaties in een familiegroep inschakelen, zodat ze elkaar kunnen volgen en zoekgeraakte apparaten kunnen lokaliseren.
Het delen van de locatie van de iPhone met familieleden kan erg voordelig zijn voor gebruikers. Family Sharing is een van de beveiligingsfuncties van iPhones die kunnen helpen hen en hun gebruikers te beschermen. De functie wordt vaak geassocieerd met het kunnen delen van toegang tot appel services, maar Family Sharing stelt gezinsleden ook in staat om hun apparaatlocaties met elkaar te delen.
De functie Delen met gezin werd in 2014 geïntroduceerd met iOS 8stelt gebruikers in staat om maximaal vijf mensen aan een familiegroep toe te voegen, inclusief kinderaccounts, en om te stroomlijnen hoe meerdere mensen in dezelfde familie kunnen Apple-services gebruiken zoals Muziek, Nieuws +, Arcade, TV +.Gebruikers kunnen ook iCloud-opslag delen, aankopen zoals apps, boeken en muziek, en meer, en limieten instellen voor kinderapparaten.
Binnen de Delen met gezin tool, is er één volwassene die wordt beschouwd als de familieorganisator die leden aan de groep toevoegt en zodra de organisator de instellingen voor het delen van locaties voor de groep inschakelt, hebben alle leden van de familie toegang tot de functie. Individuele leden in de groep kunnen naar hun iPhone-instellingen gaan en op hun naam bovenaan het scherm klikken. Als de iPhone op iOS 11 draait, moeten ze op hun naam klikken en naar iCloud navigeren. Om de instellingen voor het delen van locaties te openen, klikt u op het tabblad 'Zoek mijn'. In het midden van het scherm is er een schakelaar met de tekst ‘Deel mijn locatie’ die gebruikers kunnen in- en uitschakelen. Daaronder kunnen ze de mensen in hun gezinsgroep zien die toegang hebben tot hun locatie en wiens locatie ze kunnen zien zodra deze is gedeeld.Door op elk van de namen te klikken, kunnen gebruikers hun locatie met die persoon delen. Eenmaal ingeschakeld, zien gebruikers de optie om indien nodig te stoppen met het delen van hun locatie. Bovendien kunnen gebruikers bovenaan de instellingen op het tabblad 'Zoek mijn iPhone' klikken, via welke ze kunnenschakel instellingen in of uit voor Zoek mijn iPhone, Zoek mijn netwerk en Verstuur laatste locatie via berichten.
Voordelen van het delen van locaties met gezinsleden
Het inschakelen van Locatie delen met de gezinsgroep van een gebruiker heeft veel voordelen. Als een gebruiker zijn iPhone kwijtraakt of deze kwijtraakt, kan hij gemakkelijk de iPhone van een gezinslid gebruiken om zijn apparaat te lokaliseren en zelfs een geluid laten afspelen om het gemakkelijker te maken het apparaat in de buurt terug te vinden. De Find My iPhone-instellingen bieden gebruikers ook de mogelijkheid om hun apparaat op afstand te vergrendelen als het verloren is gegaan of om de gegevens die erop zijn opgeslagen uit veiligheidsoverwegingen te wissen. Ten slotte kunnen gebruikers de functie gebruiken om de veiligheid van hun gezinsleden te waarborgen door bij te houden waar ze zich bevinden.
Zoals bij elke functie die uw persoonlijke gegevens deelt, zijn er enkele gevallen waarin het delen van uw locatie niet ideaal is. Als een telefoon bijvoorbeeld wordt gedeeld door meerdere mensen of mensen die geen gezinslid zijn, is het misschien beter om geen locaties met dat apparaat te delen.
Bron: appel