Het verwijderen van een Snapchat-account is eenvoudig genoeg, maar tijdelijk deactiveren is misschien een meer geschikte optie. Dit is wat u moet weten.
In plaats van een te verwijderen Snapchat account volledig, gebruikers kunnen in plaats daarvan eenvoudig hun account deactiveren. Er zijn hier echter enkele punten waar u op moet letten, waaronder hoe het deactiverings- (en verwijderingsproces) van Snapchat werkt. Er is ook een kwestie van hoe lang de gebruiker zijn Snapchat-account opnieuw moet activeren voordat het voorgoed verdwenen is.
Snapchat is door de jaren heen een enorm populair platform gebleven, en dit ondanks de toegenomen concurrentie binnen de sociale-mediaruimte. Terwijl de andere 'big socials' meestal andere functies bieden en verschillende doelen dienen, zijn sommige van die hiaten aan het dichten. Het meest voor de hand liggende voorbeeld hiervan zijn Snapchat Stories. Hoewel Snapchat-verhalen vroeger een origineel idee waren, is het sindsdien een tijdje gekopieerd en gerepliceerd op Instagram, Facebook, WhatsApp en zelfs Twitter.
Verwant: Hoe u kunt voorkomen dat willekeurige mensen u toevoegen op Snapchat
Of het nu is om een aantal van die concurrerende functies uit te proberen of gewoon om een pauze te nemen van Snapchat, gebruikers kunnen vrij gemakkelijk deactiveren hun Snapchat-account op tijdelijke basis. In feite is het deactiveren van een account niet anders dan het verwijderen ervan in de ogen van Snapchat, waarbij het deactiveringsproces de eerste stap is naar het verwijderen van een account. Om een Snapchat-account daadwerkelijk in een gedeactiveerde staat te zetten, moet de gebruiker inloggen op de Snapchat-webportal met zijn gebruikelijke gebruikersnaam (of e-mailadres) en wachtwoord. Eenmaal ingelogd, heeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn account te verwijderen. Hoewel dat super permanent klinkt, is het dat niet.
Hoe deactiveren en verwijderen werkt (en hoe lang je nog hebt)
Of u nu een account tijdelijk wilt deactiveren of permanent wilt verwijderen, de eerste stap is om het account te markeren voor verwijdering met behulp van de bovenstaande stappen. Als u klaar bent, krijgt het account automatisch een gedeactiveerde status. Gedurende deze periode kan het account niet communiceren met andere gebruikers op het platform. De deactiveringsperiode blijft 30 dagen van kracht en zodra die periode is verstreken, wordt het account verwijderd. Kortom, iedereen die een Snapchat-account tijdelijk deactiveert, kan deze maximaal 30 dagen gedeactiveerd laten. Zodra die 30 dagen voorbij zijn, is het onmogelijk om weer toegang te krijgen tot het account.
Wanneer klaar om weer terug te keren naar de wereld van Snapchat , het proces is vrij eenvoudig en vereist niet eens de webportal. Log in plaats daarvan gewoon weer in op de Snapchat-app en dat is alles. Snapchat merkt wel op dat het tot 24 uur kan duren voordat een account overschakelt van gedeactiveerd naar opnieuw geactiveerd, dus gebruikers willen het misschien niet tot de allerlaatste dag laten om het account opnieuw te activeren. En in tegenstelling tot bij het deactiveren, kan een e-mailadres niet worden gebruikt om weer in te loggen op de app en het account opnieuw te activeren. Met andere woorden, je moet de daadwerkelijke Snapchat-gebruikersnaam samen met het wachtwoord gebruiken, dus het kan de moeite waard zijn om te noteren wat ze zijn voordat je het account deactiveert.
En dat is alles. Snapchat merkt op dat het 'kan sommige persoonsgegevens bewaren' voor verwijderde accounts, maar het zijn allemaal kleine dingen. Zoals Snapchat uitlegt, 'We bewaren bijvoorbeeld informatie over eventuele aankopen die je via Snapchat hebt gedaan en wanneer je onze Servicevoorwaarden en ons Privacybeleid hebt geaccepteerd.' Juridische voorwaarden blijven behouden, maar al uw foto's, vrienden en andere persoonlijke gegevens worden samen met uw account verwijderd. Daarom is het een goed idee om een back-up te maken van Snapchat-foto's/video's naar een andere app (zoals Google Foto's of iCloud-foto's) om er zeker van te zijn dat je ze nog steeds kunt openen, zelfs als je Snapchat account is dood en weg.
Volgende: Wat gebeurt er met je herinneringen als je Snapchat verwijdert?
Bron: Snapchat