Alvorens een oude iPhone door te geven, raadt Apple gebruikers aan om de functie 'Zoek mijn' uit te schakelen om te voorkomen dat de locatie van de nieuwe eigenaar bekend wordt.
Voordat u een iPhone, iPad of iets anders verkoopt, verhandelt of weggeeft appel apparaat, wordt het aanbevolen dat gebruikers de functie 'Zoek mijn' uitschakelen. Find My is een locatietracker-app die de iPhone of een ander Apple-apparaat van een persoon vindt als het zoekraakt of wordt gestolen. Dezelfde functionaliteit die een gebruiker helpt een verloren apparaat te lokaliseren, kan echter een veiligheidsrisico vormen voor de nieuwe eigenaar van een apparaat als het wordt doorgegeven.
Find My werd voor het eerst geïntroduceerd op de Worldwide Developer Conference in 2019. Het bestaat uit twee eerdere Apple-functies, Find My Friends en Find My iPhone, waarbij de twee zijn gecombineerd om het gemakkelijk te maken om apparaten en vrienden vanaf één plaats. De service is echter uitgegroeid tot meer dan alleen een locatietracker.
Vind mijn kan ontbrekende iPhones, iPads, Apple Watches, Macs en zelfs AirPods vinden. De locatie van de apparaten van een gebruiker - en de apparaten van hun familieleden als 'Delen met gezin' is ingesteld - kan worden bekeken op een kaart en Zoek mijn kan worden gebruikt om een geluid af te spelen vanaf een apparaat om het te helpen lokaliseren wanneer het in de buurt is. Als de batterij van een apparaat bijna leeg is, kan de laatst bekende locatie op een kaart worden gemarkeerd en kan het Zoek mijn-netwerk ook helpen om apparaten te lokaliseren door een baken door te geven via de Apple-apparaten van andere mensen. Indien nodig kunnen apparaten als verloren worden gemarkeerd, met een bericht en contactnummer weergegeven voor wie ze vindt, of worden ingesteld om alle gegevens te wissen als ze niet kunnen worden hersteld. Mensen kunnen Zoek mijn gebruiken om hun locatie te delen en ook meldingen naar vrienden te sturen wanneer ze een bepaalde locatie aankomen of verlaten. Gedurende dit alles worden de informatie en locatie van de eigenaar privé gehouden.
'Vind mijn' van Apple uitschakelen
Apple raadt aan om de functie Zoek mijn uit te schakelen voordat u een iPhone weggeeft om veiligheidsredenen. Als de functie Zoek mijn is uitgeschakeld, wordt de iPhone verwijderd uit de lijst met apparaten in de dienst Zoek mijn. Dit elimineert de mogelijkheid dat de locatie van de nieuwe eigenaar wordt onthuld aan de vorige eigenaar. Het schakelt ook het activeringsslot uit, dat voorkomt dat andere mensen een verloren iPhone gebruiken.
Om Zoek mijn uit te schakelen op iPhones met iOS 12 of eerder, ga je naar 'Instellingen', tik je op de naam van de gebruiker, tik je op 'iCloud' en vervolgens op 'Zoek mijn iPhone uitschakelen'. Nadat het Apple ID-wachtwoord is ingevoerd, kan de gebruiker Zoek mijn uitschakelen. Als de iPhone iOS 13 of hoger gebruikt, gaat u naar 'Instellingen', tikt u op de naam van de gebruiker, zoekt u 'Zoek mijn' en tikt u vervolgens op 'Zoek mijn iPhone uitschakelen'. Nogmaals, het Apple ID-wachtwoord van de gebruiker is vereist om het proces te voltooien.