Wat zijn tijdgevoelige meldingen van Snapchat en kun je ze uitschakelen?

Welke Film Te Zien?
 

Snapchat gebruikers met een iPhone hebben mogelijk meldingen ontvangen met een 'Time Sensitive'-banner, maar wat betekent dit precies? Met Snapchat kunnen gebruikers de meldingen die ze ontvangen aanpassen, inclusief verhalen van vrienden, vriendensuggesties, vermeldingen, herinneringen, verjaardagen en meer. Te veel meldingen kunnen spam bevatten, dus u kunt deze instellingen het beste aanpassen, zodat alleen de belangrijke meldingen naar het vergrendelingsscherm of het meldingscentrum van de telefoon worden verzonden.





Appel heeft met iOS 15 tijdgevoelige meldingen op de iPhone geïntroduceerd. Dit zijn meestal meldingen die onmiddellijke aandacht van gebruikers vereisen, zoals een Zoek mijn-melding als ze hun AirPods of Apple Watch hebben achtergelaten. Er kunnen ook tijdgevoelige meldingen verschijnen voor taxi-apps zoals Uber en Lyft, zodat gebruikers weten dat een chauffeur hun locatie heeft bereikt. Niet alle apps ondersteunen tijdgevoelige meldingen, maar Snapchat doet dat wel, en gebruikers zijn niet blij met gewone Snaps of berichten die als urgent worden bestempeld. Het goede nieuws is dat er een manier is om de functie uit te schakelen.






Gerelateerd: Hoe u de Snapchat-widget aan uw iPhone-vergrendelscherm kunt toevoegen



Schakel Snapchat-tijdgevoelige meldingen op de iPhone uit

Tijdgevoelige meldingen worden onmiddellijk afgeleverd, zelfs als op de iPhone een focusmodus is ingeschakeld. Ze worden ook weergegeven als de bezorgingsmethode voor meldingen is ingesteld op Gepland overzicht, waarbij meldingen elke dag op bepaalde tijden in een samenvattingsvorm worden weergegeven. Bovendien blijven ze een uur op het vergrendelscherm staan, zodat gebruikers ze niet missen.

Voor Snapchat zijn meldingen met het label 'Tijdgevoelig' mogelijk niet urgent. In feite kunnen ze zelfs een systeemfout zijn. Hoe dan ook, als gebruikers deze meldingen voor Snapchat willen uitschakelen, zullen het aanpassen van de meldingsinstellingen ze voorgoed stoppen. Open hiervoor Instellingen op de iPhone en tik op ' Meldingen .' Selecteer Snapchat in de lijst met apps en zet de schakelaar naast ' Tijdgevoelige meldingen .'






Zodra dat is gebeurd, ontvangen gebruikers niet langer tijdgevoelige meldingen van Snapchat. Ze blijven echter nieuwe berichtwaarschuwingen ontvangen, zelfs als Gepland overzicht is ingeschakeld. In de meldingsinstellingen van Snapchat kunnen gebruikers ook aanpassen hoe meldingen op de iPhone verschijnen. Er zijn opties om meldingen weer te geven op het vergrendelscherm, het meldingscentrum en als banners. Bovendien kunnen geluiden en badges worden in- of uitgeschakeld.



Tikken op ' Instellingen voor Snapchat-meldingen ' in het menu iPhone-instellingen opent Meldingsinstellingen in de Snapchat-app. Het is de moeite waard om de beschikbare meldingen door te nemen om te kiezen welke u wilt uitschakelen. Meldingen zoals populaire openbare inhoud of vriendensuggesties zijn bijvoorbeeld mogelijk niet belangrijk. In dit menu kunnen Bitmoji's in Meldingen ook worden in- of uitgeschakeld. Als u deze schakelaar inschakelt, wordt de Bitmoji van een vriend weergegeven Snapchat meldingen.






Bron: Appel