Facebook-gebruikers kunnen permanent berichten terugnemen die ze niet wilden verzenden vanuit Messenger-gesprekken, maar er zijn beperkingen aan de functie.
Elk Facebook gebruiker heeft waarschijnlijk de gruwel moeten doorstaan van het onbedoeld verzenden van een bericht naar een Messenger-contact dat voor iemand anders was bedoeld, waardoor het een goede zaak is dat het bedrijf de mogelijkheid biedt om foutieve chats terug te nemen en ze uit het zicht van een of alle partijen die bij een gesprek betrokken zijn. In plaats van Facebook Messenger uit schaamte volledig uit te schakelen, kunnen gebruikers hun gezicht online redden, met een paar acceptabele kanttekeningen.
De 'unsend' optie is beschikbaar voor gebruik via Facebook's Messenger-tabblad binnen het hoofdplatform via de desktop-app. Het is ook toegankelijk via messenger.com en via de mobiele apps van Messenger op iOS en Android. Wanneer een bericht in een Facebook-chatthread niet is verzonden, zal een melding waarin wordt verklaard dat een persoon een bericht niet heeft verzonden, de verwijderde chatballon vervangen. Mensen die in het gesprek zijn opgenomen, zien deze nu afwezige berichten nog steeds in de chatgeschiedenis, maar kunnen het oorspronkelijke bericht niet lezen, tenzij ze het toevallig hebben gelezen voordat ze werden verwijderd. Dit is anders dan de verdwijnmodus van Facebook Messenger, waarmee gebruikers kunnen communiceren zonder dat berichten in de chatgeschiedenis worden gearchiveerd terwijl de functie actief is.
Verwant: Hoe WhatsApp-berichten op uw computer te verzenden
Volgens TechCrunch , de mogelijkheid om berichten ongedaan te maken is sinds 2018 beschikbaar, maar toen hadden gebruikers slechts tien minuten nadat een bericht was afgeleverd om het terug te nemen; daarna werd het permanent opgenomen. Nu kunnen gebruikers ofwel permanent 'Onverzenden voor iedereen' en berichten verwijderen voor ieders mening, of verberg berichten die ze zelf niet meer willen zien door te selecteren 'Onverzonden voor jou.' Om dit op een desktopwebbrowser te doen, gaat u naar facebook.com, klikt u op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteert u een gesprek. U kunt ook rechtstreeks naar messenger.com gaan en een gespreksreeks openen. Klik op het pictogram met de drie stippen naast de berichtballon om te verwijderen en selecteer 'Ontzenden.' Kies tussen 'Onverstuurd voor iedereen' of 'Ontzenden voor jou.' Zodra een keuze is gemaakt, klikt u op 'Ontzenden.'
Het verzenden van een bericht ongedaan maken of het alleen uit het zicht verwijderen
Gebruikers kunnen ook de Messenger-app op hun mobiele telefoon starten en een chatgesprek openen waarvan ze berichten willen verwijderen. Zoek de tekstballon om te verwijderen, druk er lang op totdat er opties verschijnen. Android-gebruikers kunnen tikken op 'unsend' en kies tussen 'Onverstuurd voor iedereen' of 'Ontzenden voor jou.' iPhone-bezitters moeten slaan 'Meer' alvorens te kiezen 'Ontzenden' dan 'Onverstuurd voor iedereen' of 'Ontzenden voor jou.'
Voor sommige Facebook-gebruikers kan onwetendheid een absoluut geluk zijn. In plaats van te moeten iemand blokkeren op Messenger , kunnen mensen gebruik maken van de 'Ontzenden voor jou' optie en vergeten dat ze ooit een bericht naar iemand hebben gestuurd zonder noodzakelijkerwijs de verklaring terug te nemen en het vermogen van de andere Facebook-gebruiker om het bericht nog steeds te zien. Houd er rekening mee dat ook al Facebook Messenger is in wezen veilig , kunnen verwijderde chats nog steeds worden opgenomen in rapporten wanneer een gebruiker of iemand in de chat een kopie van hun Facebook-gegevens downloadt. Het zal echter zeggen dat berichten niet zijn verzonden in de chat, en niet wat de berichten oorspronkelijk zeiden. Daarnaast is het ook mogelijk dat andere Facebook gebruikers hebben mogelijk al een bericht gezien of doorgestuurd voordat het werd verwijderd.
Volgende: Verjaardagen van vrienden vinden op Facebook (iPhone, Android en computer)
Bron: Facebook , TechCrunch